Kunstnere 2018

JonZ tager hele vejen fra Isreal for at spille

De er en folk-duo som er drevet af lysten til, at integrere kunst, kultur og passion i deres musik, alt dette er pakket ind i et tæppe af elektroniske undertoner.

 

Lyt og læs mere her:

Hjemmeside

Youtube

Spotify

 

Er du til folkemusik med et moderne tvist, så skal du glæde dig til Trio Wolski!

Trio Wolski består af tre unge musikere som bor i Malmø. Selvom de tre musikere tager udgangspunkt i det traditionelle, er de ikke bange for at bryde med traditionerne og lade sig inspirere af andre genrer.

 

Lyt og læs mere her:

Facebook

Inspireret af 60'ernes pigtrådsrock, 70'ernes punkrock og 80'ernes powerpop har Tjavserne siden foråret 2016 taget alle der lystede med bag på knallerten ud i det blå

 

Lyt og læs mere her:

Facebook

Sidst vi havde besøg af Lars Virkli var da han spillede med Tudsegammelt i 2012 - siden har han været en del af gruppen Asbestose. Nu er tiden endelig kommet til, at Lars Virkli står på helt egne ben med debutalbummet Gennemrejse - Kom og lyt på Nakkefestival 2018

 

Lyt og læs mere her:

www.gennemrejse.dk

Youtube

Soundcloud

Så er der Stoner-Rock!

Doublestone  kommer og river jer i håret

 

Lyt og læs mere her:

www.doublestone.dk

Youtube

Bandcamp

Catch The Breeze er Shoegaze, Dreampop og post-punk

 

Du transporteres øjeblikkeligt ind i soniske landskaber, der hæver dig med melodiske temaer der sender gnister, der flyver og splitter mørke i tankevækkende stemninger.

 

Lyt og læs mere her:

www.catchthebreeze.dk

Youtube

Soundcloud

Slumbre er underspillet og subtil musik, der tvinger publikum til at holde kæft og lytte til musikkens fortællinger.

 

I oktober 2017 udgav Slumbre deres debutplade, Bathos. Bathos er musisk lavmælt og underspillet, men lyrikken og vokalens dybe kælen efterlader ikke desto mindre et stort og komplekst udtryk.

Lyrikken er i højsædet og udfolder sig i spændet mellem det konkrete banale og hvad der kan virke som en evig længslen efter en svunden tid, hvor alt var simplere.

 

Lyt og læs mere her:

Facebook

Spotify

Androgyn freakazoid. Danmarks underligste musik. Vilde visuelle effekter og en manisk sceneoptræden. Kim Kim laver originalt elektronisk musik og er garant for vilde koncerter.

 

Siden 2013 har Kim Kim udgivet en masse mixtapes og singler, der alle kendetegnes ved deres energiske og eksperimenterende hymner, men hvor de fængende hooks ikke ligger langt fra det sorte mareridt. Da Kim Kim i 2016 udgav sit første album ‘Amulet’, skrev Noisy VICE: The good news: The music is banging. The bad news: The video will make you shit your pants.

 

Det er kendetegnende for Kim Kims koncerter, at publikum ryger ind i et omfattende visuelt univers med dansere og backdrop-visuals, der ligner et afsnit Disney Sjov på et syre. Denne multimedie-tilgang har bragt Kim Kim rundt i hele landet som opvarmning for Lucy Love

samt på anerkendte kunsthaller. I år vandt Kim Kim den prestigefyldte Solo Award på Charlottenborg Forårsudstilling for sangen og musikvideoen til singlen ‘No Ozone’. Videoen, der består af 2.448 blæktegninger lavet i hånden, tog næsten to år at færdiggøre.

 

Vi glæder os til et gensyn fra 2016 med kunstneren og musikeren Kim Kim.

 

 

Lyt og læs mere her:

kimkimyes.com

Facebook

 

Female Forest er fem gode venner fra Ribe, der passende beskriver sig selv som gæve gutter. Gutterne i Female Forest ved dog lige præcis, hvordan en poppet folk/rock sang skal strikkes sammen. De synger og spiller overbevisende, så det er nærmest umuligt ikke at nynne og rocke med til deres fængende melodier.

 

Musikinspirationen kommer fra amerikansk folkpop med en lyd, der får mange til at tænke på Mumford and Sons, The Lumineers og lignende musik. Bandet deltog i 2016 i Emergenza Festival og fik en medvind i selvrealiseringens tegn ved at stå som vindere i Danmark. Medvinden er senere hen mundet ud i et album udgivet i foråret 2017, der nu ligger på samtlige streamingtjenester. Sidenhen har bandet arbejdet på at udvide deres bagkatalog med nye sange og melodier, som lægger en solid base for starten af 2018.

 

Lyt og læs mere her:

Facebook

Youtube

Spotify

 

Manila sørger for energi og farve på Nakkefestival. Det nytænkende popband skruer maks op for sanseindtrykkene og helt ned for jantelovsmentaliteten både i deres musik og på scenen. De seks dygtige musikere forstår at lave popmusik med kant - mens de samtidigt forkæler vores øregange.

 

I januar 2017 udkom bandets første Soundcloud single, “Keep On Lying”, som blev ugens kanon på DR-Karrierekanonen. I sommeren 2017 kom så nummeret “Disco” som har ligget nr 1 på Barometerlisten og opnået regulær spilletid på P3 og P6. I April kom så bandets første EP “Overblown” , hvor bandet har forsøgt at presse frække detaljer og kunstnerisk integritet ind under en paraply af pop - deraf navnet Overblown. Bandet forsøger at udfordre rammerne for hvad man som ungt DIY band i København kan og må gøre, samtidigt med at de holder fast i den kollektivistiske, sammenspillende vibe.

 

Lyt og læs mere her:

Facebook

Soundcloud

 

Morten Skou Andersen og de mennesker han normalt sammenligner sig med har et finurligt bandnavn. Finurlige er bandets sangtekster ligeså. Denne gang har bandet en stak nye sange med til deres mange fans på Nakkefestival fra deres fjerde album “Boligindretning”. Og så har de har fundet en ny lyd, som kan beskrives som en elektrisk blanding af pop og artrock.

 

Mortens Skou Andersens sange er uden paralleller på musikscenen i dag. Bandet står for en særegen, sarkastisk samfundskritik og upolerede, personlige fremførelser. Teksterne er på dansk. Bandet ligner noget, der er løgn. Kom selv og hør, hvorfor vi er så mange fans af Morten Skou Andersen på Nakkefestival.

 

Lyt og læs mere her:

mortenskouandersen.dk

Facebook

 

Royal  Feet  Factory  er  et  moderne  discoband,  der  med  catchy,  originale

popmelodier  og  vild  energi  og  sceneshow,  fører  publikum  ind  i  en  balsal  af

sexede  stemmer,  glimmer,  sprudlende  dynamisk  musik  og  en festrevolution  af de  forældede  kønsstereotyper. Fødder  og  hofter  sættes  uundgåeligt  i  hed bevægelse,  og  du  vil  føle  det  som  om  du  er  i  selskab  med  et  uægte  barn  af Prince  og  Kiesza.  Om  du  er  mand,  kvinde  eller  noget  helt  tredje  er  ikke afgørende  her

 

Har du  dine  mest  glitrende  dansesko  på  kan  du  være  med i  denne  ekstravagante  fest  med  et  flamboyant  og  androgynt  popnavn. Med  nye  samarbejdspartnere deriblandt  Thor  Finland  (Julias  Moon,  Rosa Lux)  og  Lasse  Lyngbo  (Vinnie  Who,  White  Pony) og  massiv  airplay på  P4 samt  et  imponerende  antal  koncerter  i  ryggen  har  Royal  Feet  Factory skabt sig  et  omdømme  som  et  band,  hvis  fest  du  på  ingen  måde  vil  gå  glip  af.

 

Lyt og læs mere her:

Facebook

Spotify

Youtube

 

From a Hermit's Heart optræder med selvskrevne sange af inspirationskilder i stil

med Johnny Cash, Hank Williams og Bob Dylan. Ud fra en old-time tilgang til sangskrivning

er lydbilledet nytænkt med implementeringen af blandt andet trompet.

Musikken gør indtryk på folks følelsesspektrum, lige fra det sørgelige, til det sjove. Vigtigst

af alt har bandet en særlig god energi på scenen, hvor der leveres sange, som sidder fast i

publikum bagefter.

 

Lyt og læs mere her:

Facebook

Spotify

Youtube

 

Blå Nætter er mørk lyrik blandet med dansk hygge. Musikken er fængende og har en retro kant med rødder fra der hvor rocken udspringer. Teksterne tvinger en til at høre efter og handler om tanker og følelser, som enhver, der har oplevet livets op- og nedture, vil kunne forstå.

 

Blå Nætter spiller ny, dansksproget, folkpræget rockmusik der kombineret med et blueset tempo skaber en rå og bundærlig rocklyd. Bandet udgav deres første single "Lys Og Mørke" i efteråret 2014 og fulgte op med deres anden single "Åben For Ideer" i februar 2015. Begge singler er blevet spillet på P6 og P4. I 2015 udkom deres EP 'Hvorom Alting Er'.

 

Lyt og læs mere her:

Facebook

Spotify

Youtube

 

Whiskeyordnen er et energisk showband, som blander alle de fede dansegenrer i et

virvar af rytmer, toner, farver og tapetklister. Musikken bærer et globalt præg af medrivende

up-tempo funk, afro, balkan og world, men henter inspiration fra hele det musikalske

spektrum. Det er umuligt at stå stille, når frontmanden først har smidt bukserne og slynger

rundt med præstekjoler og aspargessuppe. Ligesom musikken, er også kemien i bandet helt unik, og den kommer til udtryk i en nærværende, hæsblæsende og til alle tider ekstravagant forestilling. Hold godt fast, for Whiskeyordnen kommer og blæser os i Nakken.

 

Lyt og læs mere her:

Facebook

Spotify

Youtube

 

Sons of Death Valley trækker dig ind i deres univers, som finder sted i midten af det 19. århundrede. Baseret på historier om undertrykkelse, sammenhold og drømme om frihed.

Sons of Death Valley vil tage dig gennem de mørkeste hjørner af Death Valley med deres aggressive og ligetil hardcore rock'n'roll, som de blander med dystret og støvet blues.

 

Lyt og læs mere her:

Facebook

Youtube

 

Året var 2010 da Daniel Rosenfeldt besøgte Nakkefestival for første gang. Med et par år og dertilhørende færdigheder i bagagen, kommer han forbi Nakkefestival 2018 og udfører magi på sin guitar.

 

Lyt og læs mere her:

Hjemmeside

Youtube

 

Fisker sidder og nørkler med lyd og kokser ud nede under jorden i studiekollektivet Concrete Lab på Nørrebro, mens han indspiller, mixer og ordner hele lortet selv. En vaskeægte DIY-original. Sangene handler om falleret kærlighed, en forretningsmand der smelter sammen i bedre mangel på situationsfornemmelse og i raseri over at blive bagudbetalt. Det handler om, at stå på en bakketop og ryste på hovedet af, at folk ser fjernsyn i 1080p og zapper rundt i det, de tror, der er virkelighedens virkelige virkelighed og om at træde frem fra sit skjul og give sig til kende - alt sammen i “FULD HD”, som hans debut-EP hedder. Melodierne er skæve, stemmen er gakket, og personligheden er lol. Hele ideen er, at lave noget, der lyder præcis som Mads Fisker lyder inde i sit eget hoved. Til tider er det indie-bølger, der smelter sammen med noget singer-songwriter-værk, der senere smelter i chorus og til tider tager en svømmetur i et rumklangs-boblebad. Andre gange er det hårdtslående og lige-ud-af-landevejen-landevejsmusik, og helt vildt andre gange, er det tunge beats og fornemmelser om bare at falde bagud i sine DRØMME.

 

Lyt og læs mere her:

Spotify

Youtube

 

Spring & I er en elektronisk duo med rødder fra Aalborg, bestående af Ditte Angelo

og Marie Friis. Musikken opstår, når duoen trækker melodiske og harmoniske

elementer ind i deres elektroniske tunge univers. De formår med hårdtslående beats

og elektrisk guitar, kombineret med stærke og skæve vokalharmonier, at skabe en

helt særlig nordisk lyd.

 

Live udfører duoen deres musik på MIDI-controllers, guitar og drumpads, og med en

stærk attitude og samtidig stor sensitivitet, drages publikum ind i deres intense og

energiske univers. Spring & I har tidligere opvarmet for bl.a. Sylvan Esso (US) i Vega og været på tour med Nephew-duoen True Nord.

 

 

Lyt og læs mere her:

Spotify

Youtube

 

The Royal Air Force er lettet, og har sat kurs mod Nakkefestivals store scene, som de vil bombe i stykker sent fredag aften. RAF spiller højoktans rock'n'roll, som blandt andet har bragt dem på Danmarksturne med Magtens Korridorer. Vi får altså besøg af nogle scenevante herrer, der med sikkerhed vil levere en af årets mest energiske koncerter.

 

 

Lyt og læs mere her:

Spotify

Youtube

 

Ay - Cumbia! Fra de høje Andesbjerge! Fra den store Amazonas jungle! Og fra de store megabyer, der ikke sover! Falakumbe er Cumbia-Reggea-Chicha-Punk-Ska musik fra Latinamerika, der vil få dig til at danse nakkedansen og skrige más cerveza!

 

 

Lyt og læs mere her:

www.falakumbe.se

spotify

 

Musik og kunst. SEME er begge dele. Bandet fra Italien maler et maleri live på scenen, mens de samtidigt spiller koncert. Musikken er ørkenrock, og deres malerier er sære monstre fra det ydre rum og fra vores alle indre. Alt sammen skal det pirre vores fantasi og drage os ind i en kollektiv dagdrøm. Kom og drøm med!

 

 

Lyt og læs mere her:

Soundcloud

 

Dusty Rag Jazz Band er intet mindre end original New Orleans Jazz, med banjo, vaskebræt og tuba. Det ni mand høje orkester leverer musikken til den perfekte Nakke-swingfest. Så tag bukse-selerne med og øv dine dixie danse moves, så du er klar til Jazz-fest!

 

Dusty Rag Jazz Band spiller hymner og worksongs fra 1800 og 1900-tallets Amerika og fletter dem ind i den tidlige jazztradition. De spiller dansevenlig musik med referencer til nogle af New Orleans bedste unge gadebands som f.eks. Tuba Skinny. Så tag bukse-seler med og øv dine dixie danse moves for det bliver jazzet!

 

 

 

Lyt og læs mere her:

Youtube

 

Human Growth Harmony baserer sig på en forretningsstruktur, hvor motiverede og engagerede professionelle goer brug af deres musikalske egenskaber med henblik på at styrke virksomhedens vækst. Deres tekster omhandler økonomiske anstrengelser og forhenværende entreprenøriske fiaskoer. Deres lyd er arrangeret på en måde, som tillader at man kan slippe fri fra sine problemer og istedet lade sig rive med af deres hotte, nye forretningsmodel "System of Success". Elektroniske tromme maskiner og mørke bas toner er drivkraften bag bombastiske numre som "Big Booty Business" hvorimod strygere og synthesizers raserer for orden i nummeret "Twilight Zone". Hver optræden er unik i forhold til det omgivende miljø og virksomhedens succes er netop baseret påmenneskets samarbejde med computere i perfekt harmoni. Du er nu blevet underettet, "it's nothing personal, it's only business."

 

 

 

Lyt og læs mere her:

Youtube

 

Human Growth Harmony baserer sig på en forretningsstruktur, hvor motiverede og engagerede professionelle goer brug af deres musikalske egenskaber med henblik på at styrke virksomhedens vækst. Deres tekster omhandler økonomiske anstrengelser og forhenværende entreprenøriske fiaskoer. Deres lyd er arrangeret på en måde, som tillader at man kan slippe fri fra sine problemer og istedet lade sig rive med af deres hotte, nye forretningsmodel "System of Success". Elektroniske tromme maskiner og mørke bas toner er drivkraften bag bombastiske numre som "Big Booty Business" hvorimod strygere og synthesizers raserer for orden i nummeret "Twilight Zone". Hver optræden er unik i forhold til det omgivende miljø og virksomhedens succes er netop baseret påmenneskets samarbejde med computere i perfekt harmoni. Du er nu blevet underettet, "it's nothing personal, it's only business."

 

 

 

Lyt og læs mere her:

www.falakumbe.se

Youtube

Spotify

 

 

FITZROY betyder ”søn af en konge” og var et navn, der blev givet til illegitimt royalt afkom, længe før George R. R. Martin gjorde Snow, Pyke, Flowers og Sand berømte. Blåt blod i årene er ikke just, hvad man kan beskylde disse fem unge københavnere for at have, men en charmerende bastardgruppe på ukulele-banjo, trompet, basun, bas og trommer er de!

 

De musikalske rødder er før-krigs-swingmusik, men ligesom de gamle kongers sidespring, tilføjes elementer af Gypsy Brass, Ska, Trinidadisk Calypso, Engelsk Folk og mere moderne stilarter med en legende lethed.

Målet er at få tilhørerne til at smile ukontrollabelt, grine hysterisk og danse til fødderne bløder, og derfor er de oftest højpotente og lynhurtige sange både humoristiske og energiske med måske 50% sjofelheder og 50% ukuelig optimisme.

At kategorisere lyden og stilen hos FITZROY kan være lige så svært som at tælle de forskellige former og figurer i et kalejdoskop. Det er både nyt og gammelt i sublim harmoni, og der er helt sikkert noget for både det purunge publikum og det ældre guld.

FITZROY havde sin debut som support for Balkan Beats-kongen Bjonko på Pumpehusets største scene tilbage i september (2017) efterfulgt af CPH World Music Festivals åbningskoncert på Rådhuspladsen og som udvalgt ved Audition Days World på det hedengangne Global tilbage i december. I 2018 har bandet netop spillet en koncert på Distortion World i København. Ellers er drengene i fuld gang med at indspille deres debut-EP. En skive, der ser dagens lys i slutningen af 2018.

Smag På Dig Selv er tre drenge fra Christiania, der i den grad ved, hvordan man sætter gang i en fest. Til Nakke vil de mixe en eksplosiv nakke-cocktail bestående af to saxofoner, et trommesæt og en god portion ungdommelig charme.

Den konservatorieuddannede violinist Søren Stensby har vundet to Danish Music Awards og er blandt andet kendt fra gypsy-bandet Tako Lako. PÅ Nakke vil han præsentere sit helt nye solo-udspil, der blandt andet bygger på nordiske- og irske folkemusik-traditioner.

O/RIOH beder om din opmærksomhed med ild i sjælen og en vision om at drage dig ind i et helstøbt univers af lyd og visualisering. Bag navnet O/RIOH gemmer 26-årige Rikke Østergaard sig. Hun er en af de nordjyder, der opgav at passe ind og i stedet rejste væk for at skille sig ud i fred. En kombination af utilregnelighed og genkendelighed i samspil med melankoli og opildnende danse-beats er kendetegnende for det univers, O/RIOH skaber og byder dig ind i. Hendes nysgerrighed og lyst til at lege skinner tydeligt igennem i både hendes pop-elektroniske musik og i hendes måde at udforske og bruge visuelle elementer til at underbygge og forstærke sit udtryk.

Med væsentlige temaer som kønsidentitet, sexpositivitet, angstanfald og magtforhold formår O/RIOH i den grad at nuancere det ellers fortærskede og banale indhold i pop-lyrik.

 

O/RIOH udgav sit debut album i 2017 på pladeselskabet CECH RECORDS som O/RIOH aka. Rikke Østergaard har grundlagt sammen med Maxe Lu Ali med en intention om at skabe et musikfællesskab der ikke er domineret af cis-mænd. O/RIOH havde sin debut koncert på SPOT festival i 2015.

 

Lyt og læs mere her:

www.orioh.dk

Soundcloud

 

Mofro tør, hvor andre tier! Mofro tør det spraglede, det vilde og de afrikanske rytmer. De 10 mennesker i det musiske kollektiv Mofro spiller danseabel afrobeat, så du bliver pissehamrende glad i låget og bare må danse med de andre søde nakkegængere. Bandet er et kærligt og ukrukket spadestik i den vest-afrikanske musik-kasse, tilsat en hel del københavnsk opfindsomhed, åbenhed og eksperimentering efter bedste evne.

 

Mofro består af en gruppe musikere, som alle har en kærlighed for highlife, afrobeat og afro-pop. De elsker energien, den perkusive tilgang til instrumentering og den kollektivitet som et stort orkester kan rumme. Repertoiret er hits fra hele Vest Africa, lige fra afrobeat, highlife, afro-pop, -jazz og -funk. Instrumenter og musikvalg er originalt fra Vest Africa, men når det er sagt, og de har ladet deres kreativitet og musikalitet inspirere til genskrevne tekster, samt omarrangerede og omstrukturerede arrangementer, således deres fælles energi, humor og personligheder skinner igennem.

 

Bandet fungerer som et kollektiv af musikere, med en grundbesætning på 10 mennesker og har eksisteret i 3 år. Mofro tør! Tør du?

 

Trubadur er et eksperimenterende hip hop-orkester, der i et organisk lydunivers

fremstiller et fragmentarisk og hårdtslående tekstunivers. På EP’en Arabesk

kredser ordene i en digterisk og abstrakt form om emner som mennesket i byen,

og den evige vekslen mellem hverdagens ensformighed og det pludseligt

uventede. På den instrumentale del af lydsiden bevæger gruppen sig bagud i et støvet og filmisk tilbageblik på genrer som surf, rock, soul og jazz. Samtidigt dyrkes den sample-orienterede tilgang, som man kender fra hip-hoppen.

 

Birds in Flight spiller simpel og ligefrem rockmusik, med vægt på catchy melodier, guitarsoloer og harmonier, inspireret af kunstnere som Nirvana, Neil Young og Roy Orbison.

 

Jan Damage Petersen fra Mod strømmen skrev:

“Nogle af medlemmerne fra det pragtfulde hc-punk band, Love Potion, bevæger sig her i en helt anden retning. Min første tanke var Teenage Fanclub fra deres ’Bandwagonesqu’"-æra (der som bekendt var årets plade i ’91). Det gør en gammel Fannies-fanboy, som undertegnet helt blød i knæene. Knasende sprøde guitarer ala Neil, vokalharmonier, der sidder lige i skabet, pop-hooks, som bør appellere til enhver, der kan lide Chilton. Ligesom Fannies ikke gav en flying fuck, hvad angår tidens trend, såsom grunge, shoegaze eller madchester. Så giver Birds In Flight heller ikke en flying fuck for, hvad der foregår lige nu. De spiller bare fandens sprød rockmusik, så det synger i himlen. Jeg er fan!”