Tilbage til program 2018

FITZROY betyder ”søn af en konge” og var et navn, der blev givet til illegitimt royalt afkom, længe før George R. R. Martin gjorde Snow, Pyke, Flowers og Sand berømte. Blåt blod i årene er ikke just, hvad man kan beskylde disse fem unge københavnere for at have, men en charmerende bastardgruppe på ukulele-banjo, trompet, basun, bas og trommer er de!

 

De musikalske rødder er før-krigs-swingmusik, men ligesom de gamle kongers sidespring, tilføjes elementer af Gypsy Brass, Ska, Trinidadisk Calypso, Engelsk Folk og mere moderne stilarter med en legende lethed.

Målet er at få tilhørerne til at smile ukontrollabelt, grine hysterisk og danse til fødderne bløder, og derfor er de oftest højpotente og lynhurtige sange både humoristiske og energiske med måske 50% sjofelheder og 50% ukuelig optimisme.

At kategorisere lyden og stilen hos FITZROY kan være lige så svært som at tælle de forskellige former og figurer i et kalejdoskop. Det er både nyt og gammelt i sublim harmoni, og der er helt sikkert noget for både det purunge publikum og det ældre guld.

FITZROY havde sin debut som support for Balkan Beats-kongen Bjonko på Pumpehusets største scene tilbage i september (2017) efterfulgt af CPH World Music Festivals åbningskoncert på Rådhuspladsen og som udvalgt ved Audition Days World på det hedengangne Global tilbage i december. I 2018 har bandet netop spillet en koncert på Distortion World i København. Ellers er drengene i fuld gang med at indspille deres debut-EP. En skive, der ser dagens lys i slutningen af 2018.